Panodil Extra
Panodil Zapp
Panodil
Panodil Brus
Panodil Hot
Panodil Junior mikstur
Panodil Junior stikpiller 125 mg
Panodil Junior stikpiller 250 mg
Panodil Brus
Sammenlign nu (0/5)
- Produkter
- Format
- Alder
- Produktegenskaber
- Indholdsstoffer
minimér
Smør dine led – vælg den rigtige olie til din madlavning
Hvis du har ondt i dine led, er det vigtigt at opretholde en sund livsstil og passe på vægten. Det er derfor en fordel at kende forskellen mellem forskellige madolier.
Hver olietype indeholder en kombination af monoumættede, flerumættede og mættede fedtstoffer. Mange olier indeholder hjertevenlige omega-3-fedtsyrer – især monoumættet og flerumættet fedt anbefales for deres sundhedsmæssige fordele såsom at sænke risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde. Olier har også forskellige rygepunkter og varierer dermed i egnethed til madlavning ved høje temperaturer.
Fakta om forskellige olier
Det er vigtigt at vælge den rigtige olie, der passer til den mad, du er ved at forberede.
Olivenolie:
Har det højeste indhold af monoumættet fedt.
Indeholder antioxidanter, der hjælper med at beskytte mod kræft og hjertesygdomme.
Er velegnet til dressinger, marinader og madlavning ved lav til medium varme.
Rapsolie
Har et højt indhold af monoumættet fedt.
Er en god kilde til omega-3-fedtsyrer.
Er velegnet til madlavning ved høj varme.
Jordnøddeolie
Er for det meste monoumættet.
Er velegnet til madlavning ved høj varme.
Solsikkeolie
Fås med højt indhold af flerumættet og monoumættet fedt.
Er velegnet til madlavning ved lav, mellem og høj varme.
Majsolie
Har et højt indhold af flerumættet fedt.
Er velegnet til madlavning ved høj varme.
Vindruekerneolie
Har et højt indhold af flerumættet fedt.
Er en rig kilde til vitamin E.
Kan bruges til mange formål, fx dressinger, mayonnaise og til bagning.
Vegetabilske olier
Indeholder generelt en blanding af olier.
Kokosolie og palmeolie
Indeholder høje niveauer af mættet fedt.